DEIA
MUNGIA. Manuel Eduardo o Manu, como le llaman sus clientes habituales en el bar que regenta en Mungia, el Haritza, es el ejemplo perfecto del cocinero autodidacta que aprendiendo de aquí y de allá, y experimentando durante largas horas en la cocina, se ha hecho un nombre en el selecto grupo de los mejores cocineros de pintxos del Estado.
DEIA 27/01/2014
MUNGIA. Aurreikuspen guztiak gainditu dituzte oraingoan Mungiako Izenaduba Basoan, 2013 urtean 40.000 bisitatik gora jaso baitituzte, Euskal Herriko interpretazio zentrorik bisitatuena bilakatuz. Izenaduba Basoa, Bizkaiko baserririk zaharrenaren inguruan antolatutako ume eta familientzako mitologiako interpretazio zentroa da, euskal tradizioak modu ludiko eta didaktikoan eta euskaraz zabaltzeko asmoz eraikia.
DEIA 20/01/2014
Mungia herri solidarioa denaz ez dago dudarik. Behin eta berriz erakutsi izan dute mungiarrek euren prestutasuna lagun urkoari laguntzea tokatzen denetan. Eta ez hori bakarrik, laguntzeaz gain lagunartean disfrutatzea ere lortzen dute gehienetan. Pasa den igandea, filosofia horren eredu: San Antontxu jaiak oraindik bor-borrean zebiltzala, Lapikoko Eguna antolatu zuten laugarrengoz Mungian. Bertan, 50 bat kazola aurkeztu zituzten lehiaketara herriko zein inguruetako beste hainbeste kuadrilek. Larunbatean herriko feria nagusian izan zirenek behintzat, kalitatezko produktuak erabiltzeko aukera izan zuten zalantza barik.
DEIA 24/01/2014
MUNGIA. Herri-kirolen tartea izango da Mungian igande goizean. Izan ere, Uribe Kostako Eskolarteko herri-kirolen aurtengo lehen topaketa antolatu dute udal kiroldegian Bizkaiko Euskal Joko eta Kirol Federakundeak Bizkaiko Foru Aldundia eta Mungiako Udalaren laguntzaz.
DEIA
HAN sido bendecidos por Santo Tomás. Pero el santo no tiende su mano arbitrariamente. Detrás de su reconocimiento hay siempre esfuerzo, dedicación y trabajo bien hecho. Y esas son las características que definen la labor de los tres productores de Uribe-Butroi que han resultado premiados por su presencia en la tradicional feria bilbaina de diciembre. BBK ha premiado un año más el trabajo de los productores y los baserritarras que participaron en la última edición de la azoka de Santo Tomás repartiendo galardones en nueve categorías diferentes. Y tres de ellos recayeron en nombres muy arraigados en esta comarca: Abio Txakolina de Bakio en la categoría de txakoli blanco, José Etxebarria de Gatika en la categoría de frutas, y Txakoli Uriarte de Gamiz-Fika por su txakoli ojo de gallo. Todo un logro habida cuenta de que en esta cita estuvieron 286 puestos de una calidad indiscutible.